«Замок Радомисль»: ІІ Міжнародний фестиваль музики Шопена чекає гостей!

размещено в: Новини фестивалю | 0

Історико-культурний комплекс «Замок Радомисль» готується прийняти ІІ Міжнародний фестиваль «Музика Ф. Шопена під відкритим небом». Фестиваль планується провести 13-14 червня 2015 року.

Останнім часом творчість Фридерика Шопена набула для України особливого значення. Музика великого польського митця і патріота звучала під час Революції Гідності на Майдані. «Революційний» етюд (Опус 10 №12) надихав українських повстанців на боротьбу з диктаторським режимом. Актуальною музика Великого Поляка лишається й нині, коли Україна ставить опір російській агресії, заслоняючи собою всю цивілізовану Європу. Нині Україна направду стала antemurale Christianitatis (бастіоном християнства) ХХІ століття – тим, чим колись була для Європи Річ Посполита, де разом були поляки і українці.

Фестиваль «Музика Ф. Шопена під відкритим небом» продовжує виконувати свою місію популяризації творчості одного з великих поляків і встановлення міцних дружніх зв’язків між нашими народами, котрих єднає спільна історія і багато в чому спільна культура.

Фестивалі академічної музики під відкритим небом – хороша європейська традиція. Її намагається впроваджувати і «Замок Радомисль». Ми хотіли би, щоб ця традиція розповсюдилася по всій Україні. В Замку для цього є всі умови – чисте повітря, острови, пристані для човнів, два водоспади. Про екологічну сприятливість середовища, в якому розташований «Замок Радомисль», говорить те, що на території нашого історико-культурного комплексу мешкають дикі тварини – норки, річкові видри, бобри.

Як і минулого року, гості фестивалю почують виконавців високого рівня як з України, так і Польщі. Буде також продовжена традиція виступів юних віртуозів – вихованців дитячих музичних закладів України.

На гостей фестивалю чекає не лише музика. «Замок Радомисль» пропонує широку культурну і просвітницьку програму для всіх, хто завітає до нас у ці два червневі дні. Це і майстер-класи з народних ремесел, і виготовлення власноруч паперу за технологією XVII ст. Адже Замок зведений на місці старої папірні Києво-Печерської лаври, де вироблявся папір, на котрому в лаврській друкарні випускали книги.

І, звичайно, ми з задоволенням покажемо гостям експозицію єдиного в світі Музею української домашньої ікони, в котрому зібрана найбільша в Європі колекція українського сакрального мистецтва.

Підтримку фестивалю надають Посольство Республіки Польща в Україні і Польський Інститут.

Джерело: http://ruporzt.com.ua/oblasni_novini/62405-zamok-radomisl-mzhnarodniy-festival-muziki-shopena-chekaye-gostey.html

Обсуждение закрыто.