Посли шести держав відвідали фестиваль ,,ШопенФест . Музика Шопена просто неба,,

размещено в: Новини і публікації | 0

Посли шести держав і представники дипломатичних місій, акредитованих в Україні, відвідали міжнародний фестиваль «ШопенФест. Музика Шопена просто неба», що третій рік поспіль відбувався в історико-культурному комплексі «Замок-музей Радомисль«, що на Житомирщині.

Усі кошти, зібрані від продажу квитків, наступного тижня організатори передадуть родинам загиблих воїнів АТО та учасників Революції Гідності.

Про це повідомила засновниця фестивалю і історико-культурного комплексу «Замок-музей Радомисль» Ольга Богомолець 12 червня під час закриття заходу.

«Незважаючи на війну в державі, ми все ж маємо можливість під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні проводити фестиваль музики Шопена. Тому що його музика і, зокрема, той революційний етюд, який звучав на Майдані, підтримують дух людей у боротьбі за волю рідної країни.

Сьогодні український народ має саме таку місію, тому важливо, щоб у суспільство приходила гармонія і бажання створювати, а не руйнувати.

Щороку наш фестиваль збирає все більше відвідувачів. Так, учора в нас було 250 гостей, із яких — посли Польщі, Японії, Туреччини, Болгарії, Молдови, віце-консул Бельгії.

Ми також продовжуємо традицію, за якою цей фестиваль уже другий рік є благодійним. Усі кошти від продажу квитків та ярмарку, який робили дружини загиблих героїв АТО та Революції Гідності, наступного тижня підуть на допомогу їхнім сім’ям через громадську платформу «Люди допомагають людям». Ця платформа була створена рік тому і в майбутньому там буде зібрана інформація про всіх 1,5 тисячі дітей, які залишилися без батька внаслідок війни. Поки там лише дані про двохсот дітей, на прямі карткові рахунки котрих за останні вісім місяців надійшло понад 2,5 млн грн», — сказала Богомолець.

Цього року учасниками фестивалю стали дев’ятеро піаністів. Наступного року організатори фестивалю «Музика Шопена просто неба» планують зміну його формату. Такої згоди Ольга Богомолець дійшла з послом Республіки Польща в Україні 11 червня, після відкриття заходу.

«Ми зробимо все можливе, щоб цей фестиваль був не лише міжнародним, а й став усеукраїнським. І наша мета — до наступного року провести маленькі відбіркові тури в дитячих музичних школах кожної області України», — додала вона.

Джерело: http://www7.ukrinform.ua/rubric-culture/2033223-posli-sesti-derzav-vidvidali-festival-muzika-sopena-prosto-neba.html

Обсуждение закрыто.